Persbericht: Let love rule your business

'De werkplek kan niet zonder liefde.'
De werkplek wordt door veel mensen als onveilig ervaren, steeds meer (jonge) werknemers ervaren mentale problemen en de afgelopen jaren is het verloop verdubbeld. Ironisch genoeg is de 'liefde' de oplossing voor veel van deze problemen. Zonder liefde is een moderne organisatie namelijk gedoemd om te mislukken.

Rob Coolen noemt zichzelf organisatie-relatie-therapeut. Coolen helpt werknemers en werkgevers om hun relatie te verbeteren. Net als in privé-relaties begint dat volgens hem met de liefde. Dat klinkt als spelen met vuur in een tijdperk waarin grensoverschrijdend gedrag en #metoo dagelijks in het nieuws zijn, maar toch is het volgens Coolen tijd dat werkgevers de liefde zien als strategie. Omdat een groot deel van ons leven bestaat uit werken én omdat de liefde unieke banden mogelijk maakt, zoals we die kennen van onze liefdevolle relaties thuis. Het zijn die relaties waarin we elkaar binden en boeien vanuit het hart. En dat is iets waar ook vele organisaties en medewerkers naar snakken.

De zakelijke aanpak van de liefde

Coolen benadert de liefde, zakelijk, platonisch en zonder al te veel rozengeur en maneschijn. Het ontbreken van de romantiek wordt echter gecompenseerd door nieuwe inzichten, die het mogelijk maken om bespreekbaar te maken wat nu vaak alleen een gevoel is. Het boek Let love rule your business is een even eenvoudige als revolutionaire kijk op samenwerken, de sleutel voor gezamenlijk succes.

Eerst de mens, dan de medewerker

Liefde kun je niet afdwingen en organisaties die graag willen dat hun medewerkers een liefdevolle relatie hebben met elkaar en met hun werkgever, zullen actief aan die relatie moeten werken. Ze moeten bijvoorbeeld open zijn over hun eigen wensen, zich inleven in werknemers en een oprechte band aangaan. In Let love rule your business beschrijft Coolen hoe organisaties dit kunnen doen, aan de hand van oefeningen, voorbeelden en gedachtenexperimenten. Het principe van liefdevol samenwerken is eenvoudig, benadrukt Coolen: ‘Het begint ermee dat je eerst de mens ziet, en dan pas de medewerker.’

Rob Coolen is werkzaam als toezichthouder, interim-manager, consultant en docent organisatiekunde en HRM. Hiervoor heeft hij als directeur en bestuurder gewerkt bij commerciële en publieke organisaties. Hij schreef eerder het boek Werkgeluk!

Let love rule your business – Waarom alles in organisaties draait om mensen en relaties is nu bechikbaar in de (online) boekhandel. ISBN 9789461265869, paperback + flappen, prijs € 24,50 euro, 144 pagina’s.

Uitgeverij: Haystack.