Kill de sluipmoordenaar met Valentijnsdag

Voor alle belangrijke relaties in ons leven geldt dat als het goed gaat, je nauwelijks bezig bent met het feit dat de relatie ooit kan eindigen. Waarom zou je ook. Het gaat toch goed. Langzaam sluipt de vanzelfsprekendheid erin. En die kan zelfs dodelijk zijn voor een relatie die ooit de allerbeste was.

Vanzelfsprekendheid is een sluipmoordenaar. Het maakt namelijk dat je elkaar minder goed gaat zien. Of minder de tijd neemt om te delen wat je ziet bij jezelf en bij de ander. Langzaam groei je uit elkaar. Terwijl je het zelf niet door hebt. Soms totdat het te laat is. 

Zo vlak voor Valentijnsdag zou ik graag wat aandacht willen vragen voor deze sluipmoordenaar. Neem het goede in het leven nooit als vanzelfsprekend. En dat geldt zeker voor de relaties die voor jou belangrijk zijn. 

Kill de sluipmoordenaar met het wapen dat heet ‘dankbaarheid. Spreek je dankbaarheid uit dat de ander de tijd neemt om jou te zien. Wees dankbaar dat er iemand in jouw leven is die de moeite heeft genomen om in jullie relatie te investeren, zodat je kon worden wie je bent. 

 

Langzaam groei je uit elkaar. Terwijl je het zelf niet door hebt. Soms totdat het te laat is.

Omdat alles draait om mensen en relaties. Dat is de ondertitel van mijn nieuwe boek. Het is iets wat ik me iedere dag thuis realiseer. Net zo goed als ik de afgelopen jaren in verschillende werkomgevingen, steeds meer ben gaan beseffen, dat het allerbelangrijkste voor een leidinggevende is om een omgeving te creëren waarin het beste uit mensen en relaties wordt gehaald.

De liefde haalt het beste in mensen naar boven. De liefde is de hoogst haalbare vorm van een pure verbinding met elkaar creëren. Thuis en op het werk. Laten we daarom deze keer Valentijnsdag gebruiken om ook op het werk het wapen genaamd ‘dankbaarheid’ in te zetten. En laat op deze dag eens een aantal collega’s merken, dat je hem of haar erg waardeert. Happy Valentine’s day!

Laten we daarom deze keer Valentijnsdag gebruiken om ook op het werk het wapen genaamd 'dankbaarheid' in te zetten. En laat op deze dag eens een aantal collega's merken, dat je hem of haar erg waardeert.
Over de auteur

Rob Coolen

Ik ben werkzaam als toezichthouder, consultant en docent organisatiekunde & HRM. Hiervoor heb ik als directeur en bestuurder gewerkt bij commerciële en publieke organisaties.


Met Let love rule your business hoop ik een bijdrage te leveren aan het realiseren van veilige en liefdevolle werkomgevingen. Niet allen omdat ieder mens het verdient om in een dergelijke omgeving te werken, maar ook omdat dit voor iedere organisatie een voorwaarde is om succesvol te worden of succesvol te blijven.