Bruggen bouwen in de mode én tussen mensen

Guillaume Philibert is oprichter van het merk Filling Pieces. Tijdens zijn studie architectuur is hij zijn eerste sneaker gaan produceren waarbij de achterliggende gedachte was dat zijn schoen een brug zou slaan tussen de goedkopere commerciële sneaker en de dure high-end fashion. Filling Pieces is – zoals hij het zelf noemt – ‘bridging the gap’.

Ik heb Guillaume leren kennen als iemand die niet alleen op mode gebied ‘bridging the gap’ toepast. Ook wat de cultuur in zijn bedrijf betreft, is hij een ‘bruggenbouwer’ die mensen aan elkaar weet te verbinden. 

“…Hoe ik als persoon ben, komt terug in de cultuur van deze organisatie. Mijn zakelijke partner en ik willen dat dit bedrijf – en dus ook ons personeel – een transparante weerspiegeling is van de samenleving. Dat is de insteek hoe we het bedrijf willen vormen. Dus vooral gelijkheid, kansen bieden en kijken naar de kwaliteiten van de mensen en niet naar jouw achtergrond, seksuele voorkeur of de kleur van je huid…”

Dus vooral gelijkheid, kansen bieden en kijken naar de kwaliteiten van de mensen en niet naar jouw achtergrond, seksuele voorkeur of de kleur van je huid.

Guillaume is zich bewust van de impact van zijn eigen persoonlijkheid op de cultuur van de organisatie. Dat wil niet zeggen, dat hij nooit twijfelt over deze cultuur. Hij is met name bezorgd, dat de cultuur van zijn bedrijf zou kunnen voelen als ‘een warm bad’. Dat voelt weliswaar comfortabel, maar kan volgens hem ook de consequentie hebben dat mensen niet maximaal gemotiveerd zijn. Soms twijfelt hij dan ook wel eens of de huidige cultuur juist bijdraagt aan het succes van zijn bedrijf of juist niet. 

Guillaume is wie hij is: met zijn Surinaamse roots en het belang dat hij hecht aan ‘warmte’ en ‘inclusiviteit’. Het zou ook zo maar eens kunnen dat Guillaume nooit leiding kan en wil geven aan een organisatie die botst met deze waarden. Zelfs als hij ervan overtuigd zou zijn dat zijn bedrijf daarmee nog betere prestaties zou neerzetten. Dat zou namelijk betekenen dat hij zijn visie op mensen moet onderdrukken of zelfs verloochenen. En dus dat hij iets moet doen, dat niet past bij wie hij is.

Over de auteur

Rob Coolen

Ik ben werkzaam als toezichthouder, consultant en docent organisatiekunde & HRM. Hiervoor heb ik als directeur en bestuurder gewerkt bij commerciële en publieke organisaties.


Met Let love rule your business hoop ik een bijdrage te leveren aan het realiseren van veilige en liefdevolle werkomgevingen. Niet allen omdat ieder mens het verdient om in een dergelijke omgeving te werken, maar ook omdat dit voor iedere organisatie een voorwaarde is om succesvol te worden of succesvol te blijven.